HDSSB: Stari željeznički kolodvor i dalje u isčekivanju obnove

VUKOVAR, HDSSB Grada Vukovara oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode kako je u Vukovaru kao jedan od posljednjih neobnovljenih i potpuno devastiranih objekata iz Domovinskog rata ostao stari željeznički kolodvor.

„Njegova simbolična vrijednost je u dolasku „Vlaka mira“ koji je označio povratak Hrvatske u Vukovar u lipnju 1997. godine“, navodi predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić.

Kaže i kako daljnji razvoj riječnog prometa zahtjeva obnovu željezničke infrastrukture, odnosno i željezničkog kolodvora kao građevine potrebne za normalno funkcioniranje prometa i svih sustava od pruge do signalne sigurnosti.

„Stari željeznički kolodvor je  razrušen, ne obnovljen. Predstavlja veliku opasnost da se sruši sam od silne oštećenosti i nekoga unesreći. Za 10. godišnjicu ”Vlaka mira” 2007. godine uspostavljena je izravna željeznička veza Vukovara sa Zagrebom. Sredstva za ovaj Vukovaru vrijedni infrastrukturni projekt možda bi se mogla pronaći i u fondovima EU, pa se nadamo da će za 20. godišnjicu ”Vlaka mira” 2017. godine započeti obnova starog željezničkog kolodvora u Vukovaru te da će opet jednog dana biti u svom prijeratnom ruhu!“, ističe Jelinić.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić