Grad Vukovar u vrhu na listi gradova RH u kojima se najbrže dobiva građevinska dozvola

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Iz Grada Vukovara navode kako je vukovarska gradska uprava,  a prema podacima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u 2021. godini u samome vrhu po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

„Prema podacima za 2021. godinu Grad Vukovar nalazi se na devetom mjestu na listi gradova u kojima se najbrže dobiva građevinska dozvola i to prosječno u roku od 23,7 dana, dok se u 2020. godini Grad Vukovar nalazio na desetom mjestu te liste, kada se građevinska dozvola izdavala u prosjeku u roku od 32,5 dana. Iz navedenih podataka proizlazi da je u odnosu na prošlu godinu došlo do značajnog povećanja učinkovitosti u izdavanju građevinskih dozvola, budući da se građevinska dozvola u prosjeku izdaje gotovo 9 dana brže nego u 2020. godini“, navode iz Grada Vukovara.

Dodaju i kako je ovako velika učinkovitost rezultat izuzetno dobre organizacije gradske uprave i upravnoga odjela u čijoj nadležnosti je rješavanje predmeta iz područja prostornog uređenja i gradnje, ali i stručnosti službenika.

„Službenici Grada Vukovara pristupačni su i dostupni strankama za sva pitanja i prije samog podnošenja zahtjeva, što dovodi do bržeg podnošenja urednog zahtjeva uz svu potrebnu dokumentaciju, a time se u konačnici povećava i učinkovitost u rješavanju predmeta. Brzo izdavanje građevinskih dozvola jasan je pokazatelj učinkovitosti rada gradske uprave i svakako jasna poruka i poziv investitorima za ulaganje i građenje na području grada Vukovara“, ističu iz Grada Vukovara.

Napominju i kako jednako tako Grad Vukovar svoj rad u svim područjima temelji na transparentnosti te iznošenju i objavi točnih, potpunih i pravovremenih proračunskih informacija, ali i svih drugih informacija i podataka važnih za građane grada Vukovara i obavljanje poslova od lokalnog značaja.

„Stoga je neizostavno istaknuti kako je Grad Vukovar i dobitnik priznanja za transparentnost gradskog proračuna u razdoblju studeni 2020. – travanj 2021., a sukladno istraživanju Instituta za javne financije kojim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj“, navodi se u priopćenju Grada Vukovara.