Grad Otok i Vukovarsko-srijemska županija predstavili se talijanskim investitorima

Foto: Grad Otok

SANTA LUCIA DI PIAVE/OTOK, S ciljem  povezivanja gospodarstvenika  hrvatskih županija sa proizvođačima i potencijalnim ulagačima iz Italije, u talijanskom je gradu Santa Lucia di Piave ovoga je tjedna organizirana konferencija pod nazivom „Potencijali, poticaji i izgledi za trgovinu i gospodarski rast u poljoprivrednom i drvnom sektoru“,  između regije Veneto i  Republike Hrvatske.

Konferencija je organizirana u suradnji sa generalnim konzulatom RH u Trstu, Velesajmom  grada Santa Lucia di Piave (najstariji sajam poljoprivrede u Italiji) te Jadransko-ekonomskim savezom, izvjestili su iz Grada Otoka.

Na konferenciji su se predstavile dvije hrvatske županije, Varaždinska i Vukovarsko-srijemska u ime koje su odlazak na konferenciju koordinrirali Grad Otok i Otočka razvojna agencija.

Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljali su zamjenik župana Željko Cirba, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Ivan Bosančić, direktor HGK Vukovar Ivan Marijanović, rukovoditeljica službe sustava upravljanja PIK-a Vinkovci Mirela Periškić, direktor PMT-a (Poljoopskrba Međunarodna trgovina d.o.o.) Franjo Dominković, voditeljica  OPG-a Vlado Ferbežar Ksenija Banović, Tihomir Sotinac, OPG Sotinac, Exotic Pannonia , Josip Šarić, direktor Autokuće Šimun, ravnateljica Marija Čolaković, Otočka razvojna agencija te Viša savjetnica za opće i pravne poslove Ksenija Huber i  Viša savjetnica za poduzetništvo i investicije Otočke razvojne agencije Melita Meštrović.

Tijekom konferencije predstavljeni su razvojni projekti Vukovarsko-srijemske županije,  s posebnim naglaskom na razvojne projekte grada Otoka te mogućnosti ulaganja na ovom području. Kao primjer su dobre prakse predstavljeni OPG Ferbežar Otok, OPG Sotinac Otok, Poljoopskrba Međunarodna trgovina d.o.o. te PIK Vinkovci.

Gradonačelnik  grada Otoka Josip Šarić naglasio  je i mogućnosti ulaganja u Poduzetničku zonu grada Otoka i pomoć regionalne i gradske uprave prilikom realizacije ulaganja.
Na konferenciji je sudjelovalo i 30 najvećih talijanskih poduzetnika iz sektora poljoprivredne, prehrambene, šumarske i tekstilne industrije. Ostvareni su kontakti i dogovorena suradnja na konkretnim projektima. Dogovoren je i posjet talijanske delegacije Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Otoku u travnju.