Prvi ovogodišnji riječni kruzer pristao kod Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predstavnici Grada Vukovara i Turističke zajednice dočekali su danas prvi ovogodišnji kruzer koji je pristao kod Vukovara. Na šetnici uz obalu Dunava bili su tim povodom postavljeni i štandovi na kojima su turisti s kruzera mogli razgledati lokalne proizvode, kušati tradicionalne slavonske delicije, vina, čuti tamburaše… Prema riječima vukovarske pročelnice za turizam Marine Sekulić ove godine kod Vukovara će pristati 186 kruzera s turistima iz cijeloga svijeta.

„Taj broj je nešto manji od prošle godine kada smo zabilježili pristajanje 221 kruzera. Tada je na kruzerima kod Vukovara pristalo oko 28.000 turista od kojih je najviše bilo Amerikanaca, njih oko 50 posto, i Nijemaca kojih je bilo oko 30 posto“, rekla je Sekulić.

Istakla je i kako je gradksim vlastima iznimno važno da turisti s kruzera posjete grad, upoznaju se s poviješću i znamenitostima grada jer je to jedna lijepa promocija grada usmenom predajom. Poručila je kako im je cilj ostaviti dobre dojmove koje će turisti dalje prepričavati jer Vukovar ima što pokazati turistima. Turisti tijekom obilaska grada najviše razgledavaju gradsku baroknu jezgru. Očekuje se kako će ove godine u program obilaska biti uključen i Muzej vučedolske kulture.