Sve je spremno za održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predao je alkarskom vojvodi Anti Vučiću prijavak kako je sve spremno za održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

„U tijeku je finalizacija svih radova ali je u biti sve spremno. S nestrpljenjem očekujemo da započne ovaj povijesni događaj koji će ući u anale sinjske, alkarske i vukovarske povijesti. Očekujemo dolazak više od 20.000 posjetitelja s tim što je u prodaju pušten preostali dio od 300-400 ulaznica“, rekao je Penava.

Najavio je i da će na Svečanu Sinjsku alku, koja se održava 6. svibnja, doći i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i niz ministara u Vladi RH. Zadovoljan viđenim na trkalištu je i vojvoda Vučić rekavši kako je sve spremno za održavanje alke.

„Alkari su spremni, a uz alkare koji su tu već nekoliko dana dolazi i 40 alkarskih momaka, cijela alkarska povorka, barjaktari, pratnja… Od danas smo kompletni u Vukovaru i spremni za Svečanu Sinjsku alku. Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru trčat će 17 alkara“, rekao je Vučić.

Pred održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru gradske vlasti tiskale su i posebnu monografiju o Vukovaru i Sinjskoj alci.