Goran Bošnjak: Vukovar je na novoj županijskoj listi masakriran, razmislit ću ostajem li u SDP-u ili ne

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Raniji predsjednik i potpredsjednik SDP-a Vukovar, gradski vijećnik i Član Glavnog odbora SDP-a Goran Bošnjak najavio je danas kako će poslije najnovijih događanja u stranci razmisliti o svojoj daljoj političkoj karijeri i članstvu u SDP-u. Pojašnjava kako je razlog svega slaganje nove liste za Županijsku skupštinu gdje je Vukovar „masakriran“. Prema njegovim riječima do slaganja nove izborne liste došlo je radi nezadovoljstva Biljane Gaća, koja je povjerenica vukovarske podružnice, radi čega je na današnji sastanak došao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.  

„Rezultat svega toga je da su svi članovi vukovarskog SDP-a, koji su tijekom protekle četiri godine radili na terenu i trudili se, a i koji su bili na listi, sada izbrisani. Čak niti članovi Glavnoga odbora nisu na listi. Prvo ime iz Vukovara je tek na 11 mjestu liste i to osoba koja se u stranku uključila tek nedavno. Onih koji su radili nema. Kada smo vidjeli što se radi mi smo napustili sastanak još prije glasanja. Zbog svega toga osobno ću, kao i drugi, razmisliti hoću li i dalje ostati član SDP-a ili ne. Smatram kako ovo nije korektno prema ljudima koji su niz godina članovi i radili na terenu“, rekao je Bošnjak.

Dodaje i kako je dio članova SDP-a prije nepuna dva mjeseca pismeno se obratio vrhu stranke kako bi ih upoznali što se radi u vukovarskoj podružnici ali i da nisu dobili odgovor.

„Najgore je u svemu tome što će se sve ovo što se radi i kako se radi zasigurno odraziti i na rezultate izbora i u Vukovaru ali i u Vukovarsko – srijemskoj županiji kada je riječ o SDP-u. Međutim, mi krivi za to nismo. Krivce treba negdje drugdje tražiti“, rekao je Bošnjak.