GK Joze Ivakića započelo pripreme za novu predstavu “Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507” Ive Brešana

Foto: GK Joze Ivakića

VINKOVCI, Vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakića krenulo je u novi kazališni projekt za koji već sada ne treba sumnjati da će pobrati uspjeh poput posljednjih ostvarenja ove kazališne kuće, koje je po kvaliteti prepoznala i publika i kazališna kritika.

Naime, u Jozi Ivakiću započeo je rad na pripremi predstave po tekstu Ive Brešana “Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507” s glumačkom reprezentativnom postavom koja se proteklih dana po prvi puta i okupila u Vinkovcima. Predstava je koprodukcija Gradskog kazališta Joze Ivakića, Narodnog pozorišta Tuzla, Hrvatskog kazališta Pečuh i Umjetničke organizacije Slavonski Brodway iz Slavonskog Broda u kojoj glume dramski prvak Goran Grgić, potom još jedna poznati zagrebački glumac, Ljubo Zečević, Vinkovčanin Vladimir Andrić kojega ne treba posebno predstavljati, novi član profesionalnog ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Vedran Dakić, a tu su još i veteran Zorko Bagić, Andrija Krištof, Luka Stilinović, Ivan Simon, Domagoj Ivanković, Karlo Bernik i Matko Duvnjak Jović.

Režiju potpisuje Jasmin Novljaković, redatelj dobro poznat Vinkovčanima, koji je redateljski potpisao i veliku uspješnicu Gradskog kazališta Joze Ivakića , predstavu “Štajga” po romanu Ivane Šojat, koja je nedavno osvojila i nagradu Zlatni studio za najbolju predstavu, a gledatelji će je imati prigodu gledati i u službenoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjeg Festivala glumca. Da je riječ o doista iznimnoj predstavi, redateljski i glumački dovedenoj do izvrsnosti govori i poziv za sudjelovanje na ovogodišnjim 31. Marulićevim danima koji su jedan od najcjenjenijih hrvatskih kazališnih skupova.

Tim putem trebala bi kročiti i predstava “Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507” Ive Brešana, napisana još 1973. godine, a koja je premijerno izvedena 1984. godine u Beogradu (Omladinsko pozorište Susret) koju su naknadno tadašnje vlasti zabranile i skinule s repertoara. Vinkovačka premijera trebala bi biti vezana uz rođendan Ive Brešana, jednog od najplodnijih i najizvođenijih hrvatskih dramatičara, a koji je 27. svibnja.