Policija izvijestila o provalama, prometnim nesrećama kao i pronalasku zaostaloga oružja

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske tijekom vikenda na području PU evidentirane su dvije provalničke krađe u obiteljske kuće te tri krađe bicikla. Nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost vlasnika obiteljske kuće u Ivankovu te u vremenu od studenog 2020. godine do 17. travnja 2021. godine provalio u obiteljsku kuću i otuđio pištolj i pušku, za koje vlasnik posjeduje oružni list. Prema podnesenom imovinsko-pravnom zahtjevu vlasnika, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Tijekom noći 17./18. travnja provaljeno je i u obiteljsku kuću u Vinkovcima iz koje nije ništa otuđeno.

Bicikli su otuđeni u blizini trgovine mješovite robe u Vukovaru, iz prizemlja stambene zgrade u Vinkovcima te iz otvorene garaže u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima. Policija nastavlja rad na pronalasku počinitelja provala i krađa te otuđenih predmeta.

U danima vikenda policiji su dojavljena četiri pronalaska oružja i neeksplodiranih eksplozivnih sredstava.

Tijekom izvođenja radova i čišćenja 16. travnja u Vukovaru, radnici su u dva navrata pronašli oružje. U prvom slučaju jednu pušku s dva pripadajuća spremnika i 60 komada streljiva, a potom nešto kasnije i jednu oštećenu poluautomatsku pušku. Istog dana je i osoba koja je željela ostati anonimna prilikom čišćenja tavanske prostorije pronašla torbu s ručnim bombama. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo osam ručnih bombi.

Eksplozivnu napravu je pronašao i građanin prilikom poljoprivrednih radova 17. travnja u Mirkovcima. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je utvrdio da se radi o topovskom zrnu. Opasno sredstvo je na siguran način izuzeo s mjesta događaja. Sva pronađena eksplozivna sredstva i oružje pohranjena su u skladište do uništenja.

Tijekom vikenda, od 16. do 18. travnja, na području PU dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te pet prometnih  nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta.

Na istočnoj obilaznici Grada Vinkovaca 16. travnja, pri slijetanju s ceste 18-godišnji vozač osobnog automobila BMW županjskih registracijskih oznaka zadobio je lakše ozljede.

U Andrijaševcima je 17. travnja, u naletu osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka lakše je ozlijeđeno dijete koje je upravljalo biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza.

 U prometnoj nesreći zbog oduzete prednosti prolaska u Vinkovcima 18. travnja, 23-godišnji vozač osobnog automobila slijeće s ceste te uslijed udara u rasvjetni stup zadobiva lakše ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Andrijaševcima (2), Drenovcima, Jarmini i Petrovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli četiri vozača u upravljanju vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,6 g/kg zabilježena je kod 70-godišnjeg vozača u Jarmini, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su u dane vikenda 78 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.