Galerija fotografije Meraja ugostila “Rašomon” bake Štefanić

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nema tako dugo da je Fotoklub Vinkovci osmislio i javnosti predstavio projekt “malih” fotografskih izložbi “U apsidi”, a “red” da izlaže u aspidi Galerije fotografije Meraja došao je na 85-godišnju Đuricu Štefanić, koju mnogi Vinkovčani znaju kao “baku Štefanić”.

Izložba likovnih radova i fotografija Đurđice Štefanić pod nazivom “Rašomon” svojevrstan je homage njenom ocu Ferdi Kanceljaku o kojem je baka Štefanić, tijekom prigodne svečanosti otvorenja izložbe, govorila vrlo emotivno. Iako po vlastitim riječima nije Vinkovčanka, s ocem je iz Like doselila u grad na Bosutu prije više od sedamdeset godina, “Vinkulja joj je uvijek na srcu”.

“Suprug mi je uvijek pjevao “Ja Slavonac, a draga iz Like, mili Bože, ljubavi velike”, kazalaje vidno raspoložena baka Štefanić koja je vlastito veselje prenijela i na brojnu publiku.

Izložbu je predstavio predsjednik Fotokluba Vinkovci Dražen Bota rekavši kako je riječ o drugoj izložbi “U apsidi”, a izložena djela pripadaju radovima kojima je Đurđica Štefanić pokušala upisati likovnu akademiju i vezani su za razdoblje od 1941. do 50-tih godina prošloga stoljeća. Izložen je i dio fotografija kao homage ocu Ferdi koji je bio fotograf, a ubijen je 1945. godine.