Mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1. popela se na Lisku

Foto: Dječji vrtić Vukovar 1.

ILOK, Mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1., Područnog objekta Mitnica, u okviru projekta „Boravak djece u prirodi“ osvojili su Lisku koja je najviši vrh u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uspon na Lisku, koja se nalazi na 297 metara nadmorske visine, organiziran je u suradnji s nedavno osnovanim Hrvatskim planinarskim društvom „Vučedol“ iz Vukovara. Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić istaknula je kako je cilj na ovaj način osvijestiti roditelje i djecu da hodom mogu postići zdraviji i bolji život.

„Nije nam bilo lako uspeti se na najviši vrh naše županije, ali naši su petogodišnjaci i šestogodišnjaci izvrsno odradili ovaj zadatak i ponosni smo na njih. Nakon sat vremena hoda i puta dugog gotovo kilometar i pol na najvišem vrhu zaviorila se zastava grada Vukovara. Bilo je ovo jedno prekrasno iskustvo u kojem su djeca puno toga naučila jer smo pokrili sva odgojno-obrazovna područja“, rekla je Kulić, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić dodajući kako se nakon sat vremena hoda i puta dugog gotovo kilometar i pol na najvišem vrhu zavijorila zastava grada Vukovara.

Najavila je kako će akcije planinarenja biti provedene i u ostalim grupama ovoga vukovarskog vrtića te roditeljima poručila da puste djecu da hodaju.

Predsjednik Društva Igor Mihelić rekao je kako su mališani tijekom hoda na Lisku naučila osnovne planinarske markacije.

„Ubrzo su i sami prateći oznake znali pronaći put kojim trebaju ići.
Djeca su svojim prvim planinarskim usponom simbolično obilježila i prvi uspon društva i ako sam jedno dijete od njih 51 za dvadesetak godina bude planinar mi ćemo biti zadovoljni“, rekao je Mihelić.