Jedna novoboljela osoba na COVID-19, ukupno oboljelo 35 osoba

Foto: koronavirus.hr

VUKOVAR, U Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježena je još jedna zaražena osoba na COVID – 19 tako da je ukupan broj zaraženih do sada narastao na 35. Novooboljela osoba dolazi iz Vinkovaca u kojima je najveći broj oboljelih na području naše županije. Prema informacijama Stožera Civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci hospitalizirane su 4 osobe dok se ostali oboljeli nalaze na kućnom liječenju.

„Na COVID-19 pozitivna su 4 liječnika, 3 medicinske sestre, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. S današnjim danom nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji“, navode iz Stožera.

U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe i 3 vozača kamiona. COVID-19 ambulante nisu imale poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Dodaju i kako je u protekla 24 sata testirano 11 osoba ili ukupno do sada njih 509. U samoizolaciji na području Vukovarsko – srijemske županije nalazi se 452 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su dvije prijave o kršenju samoizolacije od kojih su obje utvrđene osnovanima.