Folklornim večerima započele 54. Vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prvom od pet folklornih večeri Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima su u petak navečer započele 54. Vinkovačke jeseni, jedna od najznačajnijih i najvećih manifestacija tradicijske kulture.

Na prvoj večeri županijske Smotre folklora nastupili su KUD-ovi iz Rokovaca-Andrijaševaca, Drenovaca, Cerića, Korođa, Đeletovaca, Bošnjaka, Rajevog Sela, Prkovaca i Starih Jankovaca, a Smotru je otvorenom proglasio predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti (ZAKUD) Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

“Hvala svima, u prvom redu KUD-ovima, i to do neba, što čuvaju ljepotu narodne baštine. To nije tradicijska kultura- kod nas je to nacionalna kultura koja se živi svakodnevno”, poručio je Matić.

Foto: Đuro Karalić

Posjetitelje u velikom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni pozdravio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Hvala onima koji sudjeluju u organizaciji Vinkovačkih jeseni, hvala ZAKUD-u, ali i hvala svima onima koji kroz svoje KUD-ove čuvaju ovu našu tradiciju i našu kulturu, a na taj način čuvaju i Vinkovačke jeseni. Vinkovačke jeseni danas kreću i u narednih 10 dana obilježit će ne samo Vinkovce, nego i cijelu našu županiju i čvrsto vjerujem cijelu državu”, kazao je gradonačelnik Bosančić.