Gradska tvrtka Tehnostan kupila električno vozilo

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Vukovarska gradska tvrtka Tehnostan kupila je novo električno vozilo koje će koristiti za svakodnevne potrebe tvrtke. Kupnju vozila s maksimalnih 40% sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tako da troškovi kupnje vozila za Tehnostan su iznosili 120.000 kuna.

Za potrebe punjenja vozila naupravnoj je zgradi instalirana je brza punionica putem koje će se vozilo besplatno puniti energijom iz solarnih panela. Kako je rečeno s jednim punjenjem, koje traje oko 4 sata, automobil može prijeći oko 270 kilometara. Prema riječima direktora Tehnostana Kristijana Lovrenščaka tvrtka godišnje troši oko 400 MWh električne energije što ih čini velikim potrošačem struje.

„S obzirom da je ona neizostavni dio  i troškova za toplinsku energiju, već godinama razmišljamo o proizvodnji električne energije pa smo, nakon što smo u lipnju pustili u rad solarne termalne kolektore u dvorištu toplane Borovo Naselje, na tri lokacije najveće potrošnje električne energije. Budući da sami proizvodimo električnu energiju odlučili smo investirati u električno vozilo i brzu punionicu“, rekao je Lovrenščak.

Ovim povodom tvrtku su posjetili zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.