EU tjedan u Vukovarsko-srijemskoj županiji od 8. do 12. svibnja

Foto: Đuro Karalić

U Industrijskoj zoni Ambarine u Gradištu održan je sastanak predstavnika Županijske razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i lokalnih razvojnih agencija vukovarsko-srijemskim gradova i općina na temu organizacije EU tjedna koji će se održati u drugom tjednu svibnja, od 8. do 12. svibnja.

“Cilj nam je da organiziramo EU sajam na kojem će korisnici bespovratnih EU sredstava predstaviti svoje projekte i dobrobiti koje su proizašle iz tih projekata. Plan je da se sajam održi u svih pet naših gadova”, kazala je direktorica županijske razvojne agencije, Zrinka Čobanković.

Sudionici sastanka također su raspravljali o prekograničnom natječaju sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom koji bi se trebao otvoriti do sredine svibnja.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić kazao je kako je Županija zainteresirana za prekogranične projekte jer je riječ o projektima od kojih građani Vukovarsko-srijemske županije mogu imati koristi.

“U fokusu županije je trenutno privredni i turistički sektor uz civilnu zaštita, ali mjesta ima i za ostale ukoliko se pokaže da je riječ o kvalitetnim programima”, poručio je župan Dekanić.