EDIT Fizika u školama u Nijemcima i Jarmini

Foto: Pixabay
VINKOVCI, U okviru projekta EDIT Fizika, koji uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca, u ponedjeljak, 11.travnja, Udruga organizira predavanja o medijskoj kulturi u osnovnim školama u Nijemcima i Jarmini.
Predavanja o medijskoj kulturi učenicima te dvije osnovnoškolske ustanove, održat će Ljiljana Studeni koja kao učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnoga predmeta Hrvatski jezik, učitelj mentor radi u OŠ Jelkovec u Zagrebu, a u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima je već dva desetljeća. Završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu gdje je uspješno obranila dva diplomska rada (drugi puta na studiju uz rad), iz kolegija Medijska kultura kod prof. Krešimira Mikića.
Održala je brojna predavanja i radionice medijske kulture za učitelje diljem RH.
U suradnji s izdavačkom kućom Profil, autorica je priručnika “Sretnim koracima kroz film 1 i 2”, jedinog priručnika za nastavu filmske kulture za učenike nižih razreda, te radnih listova za učenike 1. i 2. razreda. Surađivala na više projekata za promicanje medijske kulture i obrazovanja te filmskog stvaralaštva. Ovo je već treći put da dolazi u Vinkovce i promovira medijsku kulturu u nastavi.
Projekt EDIT Fizika Udruga ljubitelja filma RARE pokrenula je početkom studenoga prošle godine, a cilj je kroz održavanje pet edukativnih filmskih radionica, dva popularna predavanja o fizici i astronomiji, prezentaciju časopisa i stručne literature o medijskoj kulturi educirati učenike osnovnih škola u Nijemcima i Jarmini o fizici, i to kroz upotrebu novih medija (edukativni filmovi na temu nastavnih jedinica iz programa fizike za 7. i 8.razred).
ĐURO KARALIĆ