Dubrovačko – neretvanska županija donirala 10 tona mandarina Vukovarsko – srijemskoj županiji

Foto. Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovar je danas pristigla donacija od 10 tona mandarina koje je Vukovarsko – srijemskoj županiji donirala Dubrovačko – neretvanska županija. Prema riječima župana Vukovarsko – srijemske županije donirane mandarine biti će proslijeđene korisnicima vukovarskog Caritasa kao i brojnim udrugama koje će potom mandarine podijeliti svojim članovima.

„Ovo je jedna dobra akcija koja traje već 13 godina i koju sam ja samo nastavio. Ova akcija je pokazatelj i sve bolje suradnje dvije županije. Tradicionalno početkom studenog mjeseca iz Dubrovačko – neretvanske županije kao dar nam dolaze mandarine dok Vukovarsko – srijemska županija u suprotnom smjeru, također kao dar, šalje donaciju jabuka“, rekao je Dekanić.

Župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić, koji je i inicijator akcije, rekao je kako je donacija od 10 tona mandarina zapravo predbožićni poklon u znak prijateljstva, partnerstva i suradnje dvije županije.

„Ne ostajemo samo na gestama nego radimo na još boljoj suradnji dvije županije. Radimo i na plasmanu proizvoda iz Slavonije za potrebe turizma. Ne ide to lako ali smo napravili prve korake i očekujemo sve bolju suradnju. Suradnja će biti još bolja i plodnija kada se završi koridor 5C što će prometno približiti krajnji jug i krajnji istok Hrvatske“, rekla je Dobroslavić.