Natpisna ploča kao rezultat dobre višegodišnje suradnje Veleučilišta i bolnice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kao rezultat višegodišnje dobre suradnje na fasadu Nacionalne memorijalne bolnice dr. Juraj Njavro u Vukovaru postavljena je natpisna ploča Veleučilišta Lavoslav Ružička. Govoreći o dosadašnjoj suradnji dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić podsjetio je kako je veleučilište s radom započelo 2005. godine te da suradnja s bolnicom traje već 17 godina.

„Surađujemo od našeg osnivanja i nadamo se još boljoj i kvalitetnijoj suradnji u budućnosti. Treba znati kako se klinička praksa naših studenata fizioterapije odvija svih ovih godina u bolnici što je i najvažnije za njihovo obrazovanje. Liječnici vukovarske bolnice su naši vanjski suradnici i oni predaju studentima“, rekao je Sudarić.

Napomenuo je kako s preseljenjem u Radnički dom u Borovu naselju planiraju pokrenuti i stručni studij sestrinstva tako da će ta suradnja u budućnosti biti još kvalitetnija. Kazao je to i ravnatelj vukovarske bolnice Anto Blažanović napominjući kako postavljena natpisna ploča samo potvrđuje njihovu dobru dosadašnju suradnju.

Sudarić i Blažanović danas su potpisali i aneks ugovora vezan za nastavnu bazu i plan da se više zaposlenika vukovarske bolnice uključi u predavanje studentima.

U prostorijama vukovarskog veleučilišta danas će biti otvorena i izložba fotografija i radionica pod nazivom „Limfa i ja – Što se krije pod mojom kožom“.