Velikim slavljeničkim koncertom KUD “Šumari” iz Vinkovaca slavi 70 godina postojanja

Foto: KUD Šumari

Velikih 70 godina postojanja večeras će koncertom u Sportskoj dvorani u Lenijama obilježiti KUD “Šumari” iz Vinkovaca čiji će se članovi i članice predstaviti s pjesmama i plesovima iz svih dijelova Hrvatske, a nastupit će sve sekcije ovoga aktivnog Društva.

Tajnik “Šumara” Ivan Lion podsjeća kako su počeci KUD-a zabilježeni 1952. godine kada su se okupili šumarski radnici koji su radili na sječi u spačvanskom bazenu te pjesmom i sviranjem na tamburi kratili vrijeme.

“Uslijedili su nastupi u okolnim mjestima, a nakon što se Društvo preselilo u Otok osnovali smo i plesnu skupinu. Početkom 80-ih godina prošloga stoljeća selimo u Vinkovce. Njegujemo isključivo koreografirani folklor s pjesmama i plesovima iz svih krajeva Hrvatske”, rekao je Lion dodajući kako “Šumari” danas broje oko 150 aktivnih članova, a djeluju kroz dječji ansambl, tamburašku školu, prvi ansambl, tamburaški orkestar, starije tamburaše sa solistima i žensku pjevačku skupinu “Šumarice”.

“Na večerašnjem koncertu predstavit će se sve naše sekcije, a imati ćemo i goste te pozivam sve građane da dođu u dvoranu u Lenijama. Ulaz je slobodan, a vjerujem da će uživati u bogatstvu pjesme i plesa”, poručio je Ivan Lion. Početak koncerta je u 19,30 sati.