Drenovci: Održan 9. gospodarski sajam Cvelferije

DRENOVCI, U Drenovcima je u petak održana završna konferencija projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator koji su okupljenima predstavili voditelj projekta Ivo Koški i suradnica na projektu Ana Cvitković-Komesarović te 9. gospodarski sajam Cvelferije.

Prvi poljoprivredni poduzetnički inkubator u Vukovarsko-srijemskoj županiji otvoren je krajem kolovoza u Drenovcima, a namijenjen je poduzetnicima početnicima kojima je na raspolaganju infrastruktura za njihove projekte u poljoprivredi. Inkubator je rezultat dvogodišnjeg projekta financiranog s 12,4 milijuna kuna od čega su 99 posto sredstva Europskog strukturnog fonda, a preostalih jedan posto sredstva Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci.
U prostorijama Inkubatora ujedno je održan i 9. gospodarski sajam Cvelferije, na kojemu je različite i brojne proizvode predstavilo više od 30 izlagača s područja Vukovarsko-srijemske županije. Sajam je otvorio Dragan Jelić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i EU fondova naglasivši kako su ovakvi sajmovi bitni za razvoj krajeva kao što je Slavonija, a na kojima će se poduzetnici, OPG-ovi, udruge i ostali povezati, izmijeniti iskustva i plasirati svoje proizvode i sve što je potrebno da bi opstali na tržištu.

 

“Drago mi je što se sajam odvija u sklopu Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci, koji je izuzetan projekt. Uvjeren sam da će dio vas sigurno koristiti usluge ovog inkubatora i da ćemo na 10.tom sajmu imati još više izlagača, kao i proizvoda koji su niknuli iz ovog novog projekta.” kazao je Jelić.

ZDENKA KNEŽEVIĆ/ĐURO KARALIĆ

Foto: Zdenka Knežević