Od 22. do 24. rujna održava se Vukovarski etno sajam

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Iz Turističke zajednice Grada Vukovara najavili su kako je posljednji vikend u rujnu u Vukovaru već tradicionalno rezerviran za Vukovarski etno sajam – sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta, proizvođača hrane i pica. Riječ je o sajmu na kojem svoje proizvode, uz bogat popratni i kulturno-umjetnički program, izlažu proizvođači s područja cijele Hrvatske. Tako će se i ove godine na sajmu moći pronaći ručno rađeni suveniri, odjevni predmeti, predmeti od pruća, domaći med, kupinovo vino, proizvodi od aronije i buče, začinska paprika, vrhunska vina, sapuni domaće izrade i još puno toga.

Proteklih 15 godina sajam je rastao, razvijao se, dobivao nove sadržaje, sajmu su se priključili novi partneri, a organizirale su se i uvijek nove i maštovite radionice, a 2018. godine ova je manifestacija postala ponosni nositelj posebnog priznanja za promociju tradicijskih proizvoda na natječaju za Suncokret ruralnog turizma u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija. I ove godine od 22. do 24. rujna 2023. na središnjem gradskom trgu posjetitelji će imati priliku uživati u blagodatima jeseni, prigodno uređenim prostorima, u raznovrsnom programu i ponudi naših malih proizvođača, OPG-a i obrtnika.  Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma Udruga turističkih vodiča grada Vukovara i ove godine organizira besplatno kostimirano turističko za posjetitelje. Polazak je u nedjelju u 17,00 sati u centru grada kod Grand hotela.

Osim sajamske ponude izložbeno-prodajnog karaktera i ove ćemo godine s Udrugom Nijemaca i Austrijanaca Vukovar te Lions klubom Vukovar uživati u izvedbama njemačkih folklornih skupina i degustirati pivo na Vukovar Oktoberfestu, dok će Udruženje obrtnika Vukovar posjetiteljima kroz svoju tradicionalnu gastro-manifestaciju omogućiti da „okuse“ Hrvatsku.

Osim okusa i mirisa autohtonih hrvatskih jela pažnju će plijeniti i ljepota hrvatskih narodnih običaja, a za to šarenilo i živost pobrinut će se kulturno-umjetničko društvo Kolo iz Vukovara na svom godišnjem koncertu prvog dana manifestacije, dok će Tamburaški sastav Allegro prepoznatljivim slavonskim zvukovima zatvoriti ovogodišnji Etno sajam. Da dobre glazbe bude po svačijem ukusu pobrinut će se i rock sastav Subkultura u petak i Tiho Orlić svojim velikim koncertom u subotu navečer.