Želja je bolja i kvalitetnija suradnja s njemačkom državom Baden-Wurtternberg

VUKOVAR, U okviru provedbe projekta „Danube – INCO.net“ i projektne aktivnosti uspostave Dunavskog centra za transfer znanja i tehnologija Vukovar je posjetio i direktor Steinbeis-Europa-Zentrum Jonathan Loeffler.

„S Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije- Hrast razvijamo nove projekte. Baden-Wurttemberg pruža brojne druge mogućnosti i suradnje na bazi transfera znanja i tehnologije. Spremni smo pružiti punu suradnju Vukovarsko-srijemskoj županiji i njenim institucijama i nastaviti suradnju kroz projekte u provedbi, kroz projekte u pripremi, upravo da bi transferirali naše znanje sve s ciljem kreiranja gospodarskog rasta na ovom području“, rekao je Loeffler dodajući kako su na sastanku s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem dogovoreni konkretni oblici suradnje i nastavak dobrih rezultata koje su ostvarili do sada.

Tijekom sastanka bilo je riječi o dosadašnjoj ali i budućoj suradnji na zajedničkim projektima između Baden-Wurttemberga i Vukovarsko-srijemske županije. Pojašnjeno je kako se radi o zajedničkim projektima između Steinbeisa s Eko-sustavom Vukovar i Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije – HRAST Vinkovci.

„Želja nam je da nekoliko projekata koji su počeli s realizacijom da se tako i nastave, osobito dio realizacije projekta Centar kompetencija za Slavonski hrast i za Inovaciju poljoprivredne proizvodnje. Vidimo da je Baden- Wurrtemberg najrazvijenija pokrajina u Njemačkoj te da je njihov prijenos tehnologija, znanja i inovacija vrlo pozitivan i želimo upravo to prenijeti kod nas.  Nas najviše zanima drvna industrija i poljoprivreda i u tome djelu najviše želimo prenijeti njihova znanja i inovacije, ali s našim proizvođačima“, rekao je Galić.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić