Donijeta odluka o sudbini nekadašnje upravne zgrade PIK-a Vinkovci

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Hrvatske šume obnovit će nekadašnju zgradu vinkovačkog PIK-a te ju dati u najam, a obnova bi trebala krenuti već iduće godine, najavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji je o tom, i drugim pitanjima odnosa Hrvatskih šuma i lokalne zajednice, u Vinkovcima razgovarao s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

“Do 2012. godine u ovu je zgradu uloženo 22 milijuna kuna i doista ne razumijem zašto se s obnovom stalo. Ova zgrada mora biti stavljena u funkciju i mi ćemo u 2018. godini krenuti u njezinu obnovu. Cilj nam je zgradu dati u najam. Hrvatske se šume moraju ponašati na društveno odgovoran način i to ćemo i učiniti kroz obnovu ove zgrade”, kazao je Jakupčić.

Gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako gradske vlasti namjeravaju u zgradu smjestiti gradske, županijske i državne institucije koje su danas u Vinkovcima u iznajmljenim prostorima ali i fakultete, čije pokretanje gradske vlasti priželjkuju već godinama.

“Mislim da polako dolazi do decentralizacije u Hrvatskoj pa možda jednog dana u ovoj zgradi bude i uprava Hrvatskih šuma”, poručio je župan Božo Galić.

Nekadašnja upravna zgrada PIK-a Vinkovci izgrađena je 1978. godine, a stradala je u Domovinskom ratu. Zgrada raspolaže s 5.800 četvornih metara poslovnog prostora, a prije nekoliko godina obnovljena je izvana.