Obilježana 25. obljetnica pogibije “lovca na tenkove” Andrije Andabaka

Foto: Đuro Karalić

NUŠTAR, Na današnji dan, 7. srpnja 1992. u Bosanskoj Posavini poginuo je Andrija Andabak “lovac na tenkove” koji je tijekom obrane Nuštra uništio 32 oklopna vozila od kojih 30 tenkova.

“Naši branitelji su podsjetnik na ljubav, snagu i dostojanstvo u sklopu hrvatskog projekta s jednim ciljem: kako obraniti jedinu domovinu. Sve te odlike imao je i Andrija Andabak”, ustvrdio je u govoru na svečanoj akademiji održanoj u nuštarskom Hrvatskom domu u povodu obilježavanja 25. obljetnice pogibije Andrije Andabaka, izaslanik predsjednice Republike, brigadni general Željko Živanović.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, pozvaoje na jedinstvo zahvalivši braniteljima na žrtvi za Hrvatsku ali i poručivši kako “nemamo pravo šutiti ako Slavonija i Srijem ne budu ono što su bili, bogati i domoljubni krajevi”.

U ime Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja govorio je umirovljeni genral Josip Lucić. Prethodnoje u Župnoj crkvi Duha svetoga služena misa zadušnica, a na groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće. Otvorena je i izložba o Domovinskom ratu.

Prigodni programi održat će se i u subotu i nedjelju.