Domovinski pokret: Atmosfera na skupu HDZ-a u Vukovaru bila je kao na “posljednjoj večeri”

Foto: Domovinski pokret

VUKOVAR, Poslije jučerašnjeg skupa članova HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije, na kojem je bio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, danas je se priopćenjem za javnost oglasio i Domovinski pokret Vukovarsko – srijemske županije čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Jučer je u Vukovaru održan skup HDZ-a VSŽ koji je okupio brojne obožavatelje lika i djela Andreja Plenkovića, razdraganu mladež koja je neumorno pljeskala nadmetajući se pri tome čiji će dlanovi proizvesti jači zvuk koji odašilje poruku jednoumlja, divljenja i bezrezervne podrške ali istovremeno i ambiciju da jednog dana preuzmu kakvu odgovornu funkciju u ministarstvu.

A u prvom redu atmosfera kao na „posljednjoj večeri“ – napeto i neizvjesno pogledavanje među akterima skriva pitanje koje svima visi nad glavom ali nitko ga ne postavlja na glas – tko je slijedeći koji će biti uhićen? Je li to prvi „volan“ VSŽ, otočki torbar Šarić, vukovarski falsifikator Mažar, netko iz vinkovačke bare ili pak sam AP?

O samom sadržaju ovog šarenog skupa ne treba trošiti puno riječi. Narod je to odavno prozreo međutim ne zna se je li smješno ili žalosno u županiji koja je rekorder po iseljavanju na razini cijele Europe, slušati premijera kako nas uvjerava da je njegova Vlada od svih sredina u proteklih sedam godina najviše učinila za Vukovar – inače grad koji jedini u ovom dijelu Hrvatske još uvijek nema obilaznicu. Jučer se na skupu obratio i otočki gradonačelnik – jedan od ozbiljnih kandidata za pobjedu u gore spomenutoj igrici „Pogodi tko je slijedeći iza rešetaka“, čovjek koji je Otok doveo pred bankrot, a svaka slijedeća isplata plaće djelatnicima je u najmanju ruku upitna, proziva Ivana Penavu smušenjakom. Nadalje, naš vukovarski falsifikator i dalje neumorno crpi inspiraciju u Ivanu Penavi, koristeći pri tom jeftine fraze tipa „ukrajinski grobovi mu nikada oprostiti neće“, ne pitajući se pri tome hoće li njemu i njegovim drugovima vukovarski grobovi ikada oprostiti izdaju koju danas rade koalirajući s drugaricom Jeckov, Stanimirovićem, Pupovcem i sličnima.

Nakon ovih ohrabrujućih riječi, bajki i laži kojima se bodre za sve nadolazeće izbore, bez imalo srama, otišli su obići masovnu grobnicu pokraj Svinjarevaca. Koristiti čak i ovu situaciju u svrhu promoviranja HDZ-a je prije svega degutantno, poražavajuće i ponižavajuće za sve žrtve i njihove obitelji. Podrediti jednu ovakvu tragediju stranačkom skupu je pljuska u lice svakom branitelju, Vukovarcu, i čovjeku… Ali davno smo shvatili da njima ništa nije sveto i da je njihov interes iznad svega pa čak i iznad Hrvatske u koju se toliko kunu”, navodi se u priopćenju.