Doktor Horvatić na Općinskom sudu oslobođen optužbi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na Općinskom sudu u Vukovaru danas je vukovarski liječnik Vladimir Horvatić nepravomoćno oslobođen optužbi koje mu je na teret stavljalo Državno odvjetništvo. Podsjećamo kako je odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Horvatića radi „prijetnje smrću“ Vojislavu Stanimiroviću i „izrazite netrpeljivosti prema srpskoj nacionalnoj manjini“: Sporan je bio jedan status na Facebook profilu Horvatića radi čega ga je Stanimirović prijavio policiji i Hrvatskoj liječničkoj komori. Na komori se Horvatić ispričao ali je odvjetništvo po službenoj dužnosti podignulo optužnicu.

„Ne znam zbog čega je Državno odvjetništvo to vrlo ružno iskonstruiralo u nekakvu prijetnju smrću. Išli su do kraja pa su rekli da je to zbog mržnje prema srpskoj nacionalnoj manjini, što je ne spojivo s razumom jer je on doktor interne medicine koji je položio zakletvu. Išli smo u analizu teksta. Oni su zapravo iz konteksta, onoga što je rečeno izvukli prijetnju, koje po meni nema“, rekao je Emil Mitrovski koji je odvjetnik Vladimira Horvatića.

Govoreći o slučaju rekao je i da su njegovi svjedoci srpske nacionalnosti koji su potvrdili da se s Horvatićem druže kao i da on posjećuje njihove slave i kirbaje. Mitrovski je u izjavi novinarima rekao i kako se u ovome slučaju može raditi o uvredi ili kleveti.

„To su djela koja se gone po privatnim tužbama, a ne po službenoj dužnosti. Međutim, za njih je nastupila zastara“, rekao je Mitrovski dodajući kako očekuje da će se Općinsko državno odvjetništvo žaliti na ovakvu presudu vukovarskog suda.