Rekreativci iz Španskog bicikliraju za Vukovarske leptiriće

Foto: Udruga reKreativni kvART – SHP (Špansko)

VUKOVAR, Godinu dana nakon svojeg prvog izazova, članovi udruge reKreativni kvART – SHP (Špansko) ponovno pokazuju svoje herojsko srce te sutra simbolično, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, kreću biciklirati za udrugu Vukovarski leptirići. Vozit će od Španskog do Vukovara, a cijelu dionicu od 325 kilometara odvest će u samo jednom danu.

Cilj družine iz Španskog je skretanje pozornosti javnosti na potrebe stvarnih super heroja – neprofitne nevladine udruge Vukovarski leptirići, koja svojim djelovanjem brine o djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima s ciljem unapređenja kvalitete njihova života.

„Vukovarske leptiriće upoznali smo slučajno. Gledali smo reportažu na TV-u o grupi hrabrih klinaca i njihovih roditelja na istoku Slavonije. Učinilo nam se da u gradu koji još uvijek osjeća svoje rane, nije fer da se ti klinci već na svom prvom koraku u životu moraju boriti s preprekama za koje ih nitko nije pripremio niti im itko pružio ruku. Zato smo odlučili učiniti nabolje što mi možemo, stati uz njih i dati im naše ruke pomoći. Čast nam je što Vukovarske leptiriće možemo zvati svojim prijateljima, a ponosni što se možemo boriti za njih, jer naša vožnja traje jedan, a njihova borba svaki dan”, izjavio je Stjepan Vukušić, predsjednik Udruge reKreativni kvART – SHP (Špansko).

Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 62 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 2 milijuna kuna.