Dodijeljeni ugovori udrugama iz područja socijalne skrbi

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

VINKOVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić uručio je ugovore udrugama koje su prošle na Javnom natječaju za sufinanciranje/financiranje projekata i programa iz područja socijalne skrbi za 2024. godinu. Kako je rečeno na natječaj su se prijavile ukupno 23 udruge na čije se projekte raspodijelilo ukupno 16 tisuća eura pri čemu je najmanji odobreni iznos bio 300, a najviši 1.300 eura.  

“Cilj ovog poziva je promicanje socijalnih usluga, jačanje kapaciteta udruga za rad s osobama s invaliditetom te promicanje zaštite prava osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju”, rekao je kaže pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.

Dodao je i kako im je tendencija da u budućnosti što je više moguće povećavaju financijsku omotnicu ovog javnog poziva budući da se, kako je rekao, radi o udrugama koje svojim djelovanjem bitno doprinose stvaranju društva po mjeri svakoga pojedinca, stvaranju zdravog okruženja i socijalne uključenosti, odnosno integracije svih društvenih skupina.

Poslije potpisivanja ugovora Dekanić je rekao kako županija svake godine nastoji pomoći udrugama iz područja socijalne skrbi te pojedincima koji svojim programima poboljšavaju i olakšavaju svakodnevni život osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

“Želimo se maksimalno posvetiti njihovom radu i pomoći im u ostvarivanju svih prava koja kao invalidne osobe imaju pravo po zakonu Republike Hrvatske”, rekao je Dekanić.