Dječji vrtić Vukovar 2. predmet političkih prepucavanja

VUKOVAR, Dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao je na konferenciji za novinare kako ne zna do čega sve može dovesti činjenica što Gradsko vijeće financijsko izvješće Dječjeg vrtića Vukovar 2. nije usvojilo.

„Postoji više mogućnosti. Moguća je želja za smjenom dosadašnje uprave i želja za kadroviranjem, a možda čak i postoji mogućnost i ukidanja ustanove. Princip rada je i u ovom slučaju isti. Naime, govori se o podržavanju rada manjinskih udruženja, a onda za njih nema novca. Na isti način su već ukinuta neka prava pripadnicima srpske nacionalne manjine. Nekima je očigledno cilj stvoriti zavisnu ustanovu koja se stavlja u neravnopravan položaj“, rekao je Milaković.

Na događanja oko Dječjeg vrtića Vukovar 2. reagirala je i vukovarska gradska organizacija Srpske narodne stranke (SNS).

„Poneki vijećnici SDSS-a, ujedno i članovi Upravnog vijeća, davatelji su usluga vrtiću te ne začuđuje gorljiva obrana neobranjivog u pokušaju, motiviranog samo i isključivo financijskom koristi. Opstojnost vrtića ugrožena samo i isključivo dok je sitno politikanstvo pojedinaca involvirano u rad institucije“, stoji u priopćenju SNS-a.

Komentirajući „slučaj Dječji vrtić Vukovar2.“ dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je osnovni razlog neusvajanja financijskog izvješća činjenica da je u njemu uočen niz nezakonitosti.

„Od svibnja prošle godine u vrtiću je revizija koja ne može doći do niza računa. Radi svega po službenoj dužnosti angažiralo se i državno odvjetništvo kao i policija. Ipak, nema govora o ukidanju toga dječjeg vrtića niti se uopće o tome i razmišlja“, rekao je Pavliček.

Na izjave i napise o Dječjem vrtiću Vukovar 2. Reagirao je i vukovarski HDZ odakle navode da se radi o medijskim manipuliranjem.

„U iznesenom financijskom izvješću vidljiv očit nesrazmjer prihoda i rashoda. Neadekvatnim planiranjem troškova u odnosu na broj upisane djece i predviđene prihode,ustanova je svaki mjesec ostvarivala gubitke koji su se umnožavali i na godišnjoj razini iznosili i do pola milijuna kuna, a koje je tada rebalansom proračuna morao nadoknaditi Grad Vukovar, kako bi ustanova ispunila svoje obveze prema djelatnicima, dobavljačima i vjerovnicima“, navode iz HDZ-a.

IVAN MATIĆ