Dio poruka građana o najzedi komaraca. Red ironije, red prijedloga, red prozivki…

Foto: Pixabay ilustracija

VUKOVAR, Iz dana u dan građani Vukovara, ali i okolice, sve teže podnose najezdu komaraca s kojom je gotovo nemoguće se izboriti. Postalo je nemoguće u večernjim satima izaći na ulicu, prošetati ili bilo što drugo raditi. Kako je danas konferenciju za novinare o suzbijanju komaraca održao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor Veterinarske stanice Vukovar Tomislav Šota, koji su iznijeli svoje stavove, prenijet ćemo i stavove običnih građana koji nam već danima šalju e-mailove i traže konkretne korake:

„Ovo više nije normalno. Ne smijem izaći iz stana koliko napadaju. Što rade oni koji su plaćeni za svoj posao? Čime to tretiraju komarce kada ih je iz dana u dan sve više“, napisala je Marija J.

„Jezivo. Sramota. Zar je ovo život u 2023. godini i 21. stoljeću? Zar mi u 21. stoljeću ne možemo riješiti problem komaraca da barem možemo izaći van i prošetati“, riječi su Ivane L.

„Kako je moguće da problem komaraca postoji samo u Vukovarsko – srijemskoj i Osječko – baranjskoj županiji? Kako ih nema u drugim državama Europe nego samo na Balkanu? Pa nisu svi u pustinjama ili tko zna gdje. Ako mogu oni pa onda valjda možemo i mi ili ipak ne možemo“, stoji u e-mailu Luke G.

„Zaista mi nije jasno s čim ih tretiraju jer poslije svakoga njihovog tretiranja njih je sve više i sve su agresivniji. Možda koriste viagru“, napisao je Goran I.

„Ovo zaprašivanje iz automobila je samo mazanje očiju građanima. Bez avio tretiranja nema rezultata. Samo nas to može spasiti ove godine“, mišljenje je Mladena P.

„Ne znam kako može pomoći ovo avio tretiranje kada oni voze kroz grad kao da su na trkama. Pri tome je upitno i prođu li kroz sve ulice, parkove, džunglu oko tvornice Borovo… Na žalost puno je nepokošenih dijelova grada što je idealno za njihovo razmnožavanje. Bojim se i pomisliti što nas čeka za par tjedana“, kaže Gorana P.

„Tko će biti odgovoran ako se pojave neke zarazne boleštine poput malarije ili tko zna čega? Sve njih komarci prenose“, napisao je Dragan M.

„Do sada sam na razne preparate, sprejeve, kreme, tablete i tko zna što već potrošio oko 50 eura. Zna li tko kome da pošaljem račun, u Grad Vukovar ili Veterinarsku stanicu“, pita se Andrija T.

„Možda da Grad i Veterinarska barem djeci osiguraju nekakve besplatne sprejeve kada ih već ne mogu obraniti od komaraca. Žalosno je sve ovo ali i naša realnost“, stoji u e-mailu Damira D.

„I opet se traži pomoć od svih drugih i samo mi nismo krivi. Zar je moguće da ništa sami ne možemo napraviti kako treba“, kaže Alan G.

Ovo su samo neke od poruka koje smo dobili od naših čitatelja u zadnjih nekoliko dana. Kako to ide bilo je i onih grubih, s psovkama, prozivkama i slično koje nismo prenijeli jer ovaj portal nije mjesto za takve poruke.