Sudovi: Rimac smatra kako građanska inicijativa ima političku pozadinu ali je sadržajno podržava

Foto: sabor.hr
VINKOVCI, Predsjednik vinkovačke organizacije SDP-a i bivši saborski zastupnik te stranke Damir Rimac oglasio se priopćenjem u kojem reagira na inicijativu skupine Vinkovčana koji traže povratak općinskih sudova u Vinkovce i Županju, a u kojem podsjeća kako se kao zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru prije tri godine usprotivio prijedlogu reforme pravosuđa tadašnjeg ministra Orsata Miljenića te ga iznenađuje dosadašnja šutnja građanske incijative.
Rimac je u priopćenju priložio i dopis koji je prije tri godine uputio ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću, a u kojem se usprotivio pripajanju Općinskog suda u Vinkovcima vukovarskom Općinskom sudu što je obrazložio i brojnim komparativnim pokazateljima koji ukazuju na nelogičnost takvog prijedloga.
“Imajući u vidu geografski i geopolitički položaj Općinskog suda u Vinkovcima, a s tim i ekonomski značaj za same građane te rezultate rada, veličinu i povijesni značaj ovog suda predlažem i podržavam sve suce Općinskog suda u Vinkovcima da se prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava izmijeni na način da Općinski sud u Vinkovcima ostane kao samostalni sud. Čak što više dajem novi prijedlog obzirom na navedene komparativne pokazatelje i geoprometni te geopolitiči položaj Grada Vinkovaca da radi racionalizacije razmislite da se Općinski sud iz Vukovara izmjesti u Vinkovce jer u Vinkovcima postoji sva potrebita infrastruktura i kao Grad se nalaze u središtu Vukovarsko-srijemske županije”, stoji u dopisu Damira Rimca tadašnjem ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću.
Stoga ga, kako navodi, iznenađuje “tiha šutnja” građanske inicijative sve proteklo vrijeme.
“Za sutra (petak) je najavljeno javno okupljanje u prijepodnevnim satima u centru Vinkovaca i za očekivati je da će brojni političari podržati aktivnost i inicijativu, ali ključno pitanje je gdje je bila do sada? Osobno  smatram da inicijativa ima političku pozadinu pred skorašnje lokalne izbore, možda i u jednoj od nezavisnih izbornih lista, ali je sadržajno podržavam!”, navodi Damir Rimac.