Komletinci priključeni na vodoopskrbi sustav Otoka, voda i dalje nije za piće

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) obavještavaju mještane Komletinaca da u skladu s Rješenjem Sanitarne inspekcije voda u javnom vodoopskrbnom sustavu Komletinci i dalje nije za piće i da se ista može koristiti kao sanitarna voda, prenosi Radio postaja Vinkovci.

Korisnici javne vodoopskrbe se također obavještavaju da je stari zdenac u Komletincima isključen iz funkcije i da se naselje već određeno vrijeme vodom opskrbljuje iz vodoopskrbnog sustava Otok. U tijeku su aktivnosti na provjeri kvalitete nove vode u vodovodnoj mreži Komletinci, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena. Do obavijesti, VVK će nastaviti vodoopskrbu pitkom vodom putem cisterni.

Također, obavještavaju se mještani naselja Korođ, korisnici javnog vodoopskrbnog sustava, da se u skladu s Rješenjem Sanitarne inspekcije voda u javnom vodoopskrbnom sustavu Korođ proglašava nepitkom i da se ista može koristiti kao sanitarna voda. Budući da se stari zdenac koji se koristio za vodoopskrbu naselja Korođ stavlja van funkcije, naselje Korođ će biti priključeno na javni vodoopskrbni sustav Antin. Aktivnosti priključenja su u tijeku, kao i pojačana dezinfekcija spojnog cjevovoda. Po završetku navedenih aktivnosti, voda u vodoopskrbnom sustavu Korođ će biti proglašena pitkom, o čemu ćemo korisnici biti pravovremeno obavješteni. Očekivano je da će se voda iz sustava Antin – Korođ moći koristiti u roku 3 dana.