Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Foto: VUSZ

VUKOVAR, Održavanjem Svečane sjednice Koordinacije vijeća nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije danas je u velikoj županijskoj vijećnici Palače Srijem u Vukovaru obilježen Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prigodom predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević dodijelio je županu Boži Galiću Povelju za sveukupan doprinos i izuzetnu suradnju u području društvenog i kulturnog života pripadnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

„Zahvaljujem na dodijeljenoj Povelji i uzornoj suradnji Koordinaciji koja je uvijek dobro radila za vrijeme mog mandata. Prihvaćali smo jedni druge i unatoč tome što smo ponekad imali različita razmišljanja uvijek smo pronalazili rješenje. Nacionalne manjine su naše bogatstvo te čuvanjem svoje tradicije i kulture daju svoj doprinos razvoju Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske u cjelini. Taj odnos i zajedništvo koje smo sačuvali u teškim, ratnim godinama treba biti okosnica suradnje i u miru“, kazao je župan Galić.

Plaketu za izuzetnu suradnju u području društvenog i kulturnog života pripadnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije primili su zamjenik župana Đorđe Ćurčić te tajnica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije u mirovini Jadranka Golubić.