Cibalija započela pripreme, Dabro i Grgić vratili se kući

VINKOVCI, Nakon zimske stanke seniorska momčad HNK Cibalije okupila se i započela pripreme za proljetni dio sezone tijekom koje se želi pokušati izboriti povratak u elitni razred hrvatskog nogometa. Na prvom okupljanju momčadi pojavilo se 33 igrača među kojima je bilo i nekoliko novih, a opet dobro poznatih lica. Prije svih to su Ivan Grigić koji je potpisao jednogodišnji ugovor i mladi napadač Marko Dabro koji je iz talijanske Fiorentine došao na pozajmicu do ljeta. Kako je rekao trener Cibalije Miroslav Bojka spomenuti igrači za sada se vode kao prinove, a vrijeme će pokazati hoće li biti i pojačanja. Cibaliji je pristupio i Marko Odak (20) koji igra na mjestu desnog bočnog igrača i dolazi iz HNK Čapljina. Bojko kaže kako Odak ulazi u kvotu mladih igrača s kojima može započeti utakmicu te da zna da je nadaren. I za njega će se tek tijekom priprema odlučiti hoće li ostati u Vinkovcima ili ne. Kada je riječ o odlascima Bojko za sada ne računa samo na drugog vratara Josipa Pehara koji se nije pojavio na prvom treningu

„Takvo ponašanje neću trpjeti i što se mene tiče Pehar nije više igrač Cibalije. U dogovoru s predsjednikom kluba uskoro ćemo riješiti i to pitanje. Na raspolaganju imamo nekoliko naših mladih vratara iz škole nogometa“, rekao je Bojko.

Da Bojko može računati i na juniore Cibalije pokazali su i njihovi rezultati tijekom jesenjeg dijela sezone gdje su mladi vinkovački igrači zauzeli prvo mjesto ispred vršnjaka iz Dinama, Rijeke, Splita…Dio njih je već jesenas priključen prvoj momčadi, a preostali očekuju svoju priliku tijekom proljetnog dijela sezone.

PRESS 032