Cibalija teško oštećena u Sesvetama

Foto: Novosti.hr

SESVETE, U utakmici 20. kola Druge HNL Cibalija je u Sesvetama odigrala neriješeno 1:1 s momčadi Sesveta. Prvi dio utakmice završio je bez golova da bi u drugom dijelu Cibalija povela golom Miljanića. U 85 minutu momčad Sesveta je izjednačila što je bio i konačan rezultat utakmice.

Bio je do derbi začelja gdje bi s jednim bodom momčad iz Vinkovaca vjerojatno bila zadovoljna ali s obzirom na događanju na terenu utakmica se pretvorila u lakrdiju koju je napravio sudac utakmice Jelenčić. Naime, Jelenčić u 70 minuti nije dosudio očigledan kazneni udarac nad Miljanićem koji je srušen u kaznenom prostoru. Ali niti to nije bio kraj jer je u 89 minuti, golom Osmića, Cibalija povela 2:1. Radost Vinkovčana nije trajala dugo jer je pomoćni sudac gol poništio radu zaleđa.

Kraj utakmice obilježile su nemile scene jer su, kako prenose mediji, uslijedili protesti igrača Cibalije. Navodno su Jelenčića zaštitari morali braniti. Kako god izvedba suca Jelenčiča je velika sramota za HNS i sudačku organizaciju. Nevjerojatno je da se u Drugoj HNL ne sudi jedan tako očigledan kazneni udarac koji može odrediti dalji tok sezone Cibalije pa čak i odrediti dalju sudbinu kluba. Što je najgore ovo nije prva ovakva izvedba na terenu Jelenčića. Ostaje da se vidi kako će se poslije svega postaviti sudačka komisija HNS-a i hoće li Jelenčić biti kažnjen iako od toga HNK Cibalija neće imati nikakve koristi.