Pomozimo Ivanu Mesiću iz Podgrađa, obitelj moli da im se pomogne kako bi mogli platiti liječenje

Foto: Obiteljska fotografija

PODGRAĐE, Ivan Mesić, 15-godišnji dječak iz Podgrađa, nastavlja svoju borbu sa zdravljem koja traje godinama unazad. Uz brojne dijagnoze od srpnja prošle godine Ivan povraća krv i pada u nesvijest. Njegova majka Ana kaže kako je Ivan obavio niz pregleda u bolnicama u Vinkovcima, Osijeku i Zagrebu gdje liječnici nisu mogli ustanoviti što je uzrok tome da povraća krv i pada u nesvijest. Naime, svi nalazi su u normali. Radi toga Ivan ne smije ostati sam jer se strahuje da bi se mogao ugušiti.

Obitelj je stoga ponovno potražila pomoć na Institutu za majku i dijete u Beogradu gdje su mu već pomogli. Liječnici u Beogradu utvrdili su kako Ivanov mozak ne dobiva dovoljno kisika jer se jedna žilica blokira te stoga nema protoka krvi. S utvrđenom dijagnozom Ivan je krenuo na terapije koje su krenule 8. ožujka i one će se održavati svakoga utorka sve do 24. svibnja.

„Uz te injekcije Ivan bi mogao i početi pričati što bi nam svima jako puno olakšalo situaciju, makar da može reći da je gladan, žedan ili mora na wc. Njemu zbilja treba pomoć, dijagnoze se samo redaju, a spada nigdje”, kaže Ana Mesić.

Međutim, sada se pojavio problem s novcima jer će terapije u Beogradu koštati 9.800 eura kojih obitelj nema. Naime Anin suprug i sam je bolestan, a već su za potrebe liječenja prodali krave i žive od primanja koje ona dobiva za status njegovateljice i njegove mirovine. Obitelj Mesić stoga poziva građane i sve koji mogu da im se pomogne kako bi Ivanu barem donekle olakšali svakodnevni život. Ivan je najmlađi od sedmero djece u obitelji Mesić i iz Downov sindrom ima još 19 dijagnoza. Ivan je tijekom poroda ostao bez kisika i zbog toga od rođenja ima velikih problema sa zdravljem. Gubi kisik, teško diše i svaki dan može biti koban. Tumori na plućima i u usnoj šupljini donekle su stavljeni pod kontrolu, no on je ponovno počeo izbacivati krv i gušiti se.

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti na broj računa:

Privredna Banka Zagreb
Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737