Cibalia kroz dramu u Šibeniku izborila Prvu HNL

ŠIBENIK, VINKOVCI, Neodlučenim rezultatom (0-0) s Šibenikom momčad vinkovačke HNK Cibalie izborila je povratak u Prvu HNL. Cibalia je u Šibenik otišla s ciljem da ne izgubi u čemu je na kraju i uspjela te tako se poslije sezone 2012/2013 ponovno vratila u elitni razred hrvatskog nogometa gdje, kako mnogi kažu, i pripada. Utakmica na Šubićevcu ostat će zapisana kao jedna od dramatičnijih. Sudac utakmice Vedran Jelenčić iz Kastva imao je pune ruke posla tijekom cijele utakmice. O tome koliko je atmosfera bila užarena govori i to da je sudac podijelio čak 16 žutih kartona od kojih 14 njih igračima Cibalie. U 88 minuti isključen je i igrač Cibalie Filip Žderić da bi nekoliko minuta kasnije Cibalia ostala bez još jednoga igrača kada je isključen Matija Mišić. S klupe Cibalie isključeni su i treneri Tomislav Stepić i Tomislav Vranjić. Sudac je utakmicu produžio čak sedam minuta, a onda još dodatnih tri minute tako da se igralo ukupnom 100 minuta. Isključen je i pomoćni trener Cibalie Siniša Sesar kao i fizioterapeut vinkovačke momčadi. Mediji prenose kako je tijekom utakmice Šibenik bio konkretnija i opasnija momčad ali i da su se igrači Cibalie znalački branili i na kraju obranili.

„Presretan sam. Ovo je velika stvar za Vinkovce. Znao sam da će utakmica biti teška, ovo što smo mi napravili pravo je čudo, jer u posljednjih sedam utakmica ostvarili smo šest pobjeda i odigrali jednu neodlučenu utakmicu . Ne smijem komentirati suđenje, ali mogu reći da se to tako ne radi. Ako nešto hoćeš, onda to napraviš u trenutku, a ne radiš cijelu utakmicu“, rekao je poslije utakmice trener Cibalie Stanko Mršić.

On nije mogao biti na klupi jer je suspendiran pa je momčad vodio s tribina putem mobitela, dovikivanjem zviždanjem… Na kraju sav trud se isplatio. Treba znati i kako je Cibalia u pretposljednjem kolu zasjela na prvo mjesto Druge HNL kada je pretekla na tablici momčad Šibenika koja je od početka prvenstva držala sigurno čelnu poziciju. Jedno vrijeme Šibenik je imao prednost od čak 11 bodova. Uz sve to Cibaliu su potresali i drugi problemi pa se tako još svio sjećaju štrajka igrača koji nisu htjeli trenirati jedan dan kako bi upozorili na dugovanja kluba prema njima. U međuvremenu dogodila se i smjena trenera kada je Stanko Mršić zamijenio Miroslava Bojka.

IVAN MATIĆ