Na nekadašnjem odlagalištu otpada Papuk Vinkovčani će graditi sportsko-rekreacijski centar

Foto: Đuro Karalić

Vinkovačke gradske vlasti imaju u planu na dijelu od 12 hektara površine zelene oaze nekadašnjeg odlagališta otpada Papuk, koji je saniran i ozelenjen 2017. godine, izgraditi sportsko-rekreacijski centar sa terenima za nogomet, košarku, stolni tenis kao i odmarališta za obiteljski odmor.

Projekt je predstavio gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako bi se prva lopta na novim terenima trebala zakotrljati već iduće godine.

„Želja nam je da ovo bude sportski centar, dnevni boravak svih Vinkovčana, jedno dvorište jer ovakvu zelenu površinu na udaljenosti zračne linije 500 metara od centra grada malo koji grad može se pohvaliti da ima. Uz Lenije, naš središnji park i još ovakav jedan prostor, sigurno će učiniti kvalitetu života ljepšom i ugodnijom. Učinit će svima onima mladima koji stižu, novim generacijama  djetinjstvo ugodnijim i ljepšim. Dati im još jedan dodatan prostor za bavljenje sportom je nešto što treba biti primarno ne samo našoj gradskoj upravi, nego svakoj jer bavljenje sportom nema alternativu”, poručio je Ivan Bosančić.

Kazao je i kako očekuje od sugrađana da, kada izađe idejni projekt, reagiraju i kažu što oni očekuju i žele.

Vrijednost projekta procjenjuje se na milijun eura od čega će 85% biti sredstva ITU mehanizma dok će ostatak sufinancirati Grad, Do kraja godine vjerujem kako ćemo ga pripremiti za prijavu te da ćemo objaviti natječaj. Plan je financirati projekt kroz ITU mehanizam koji je dodijeljen Gradu Vinkovcima kao urbanom području, kazala je direktorica Agencije za investicije i razvoj grada Vinkovaca, Danijela Slipčević.