Četvero srpskih državljana smrtno stradalo u prometnoj nesreći na auto cesti

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Noćas, oko 0.30 sati na auto-cesti A-3, nedaleko od odmorišta Bošnjaci, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale četiri osobe, dok je jedna osoba ozlijeđena.

„U osobnom vozilu marke „Škoda Octavia“ slovenski registarskih oznaka nalazilo se 5 osoba, svi državljani Republike Srbije. U jednom trenutku vozač osobnog vozila je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste te udario u zaštitnu ogradu uz auto-cestu. Od siline udara i zadobivenih ozljeda smrtno su stradale četiri osobe (42-godišnji vozač, te putnici iza u vozilu, 14-godišnjak, 43-godišnjakinja i 47-godišnjak), dok je suvozač 28-godišnjak, koji je jedini koristio sigurnosni pojas, lakše ozlijeđen“, stoji u priopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Iz policije i ovim putem ponovno naglašavau kako je ne korištenje sigurnosnog pojasa jedan od četiri ubojice u prometu na cestama i apeliramo svim vozačima i putnicima da koriste sigurnosni pojas za vrijeme prevoženja u vozilima.

Preživjeli suvozač u automobilu zadobio je lakše tjelesne ozljede i kako navode iz vinkovačke bolnice uskoro bi trebao biti pušten kući. Troje putnika je smrtno stradalo na licu mjesta dok su četvrtog putnika pokušali reanimirati u bolnici ali bez uspjeha. Uništeno vozilo prevezeno je u jedan aut servis u Županji. Na automobilu se mogu vidjeti aktivirani zračni jastuci ali i blokirani brzinomjer a 130 km/h.

Prema pisanju srbijanskih medija u nesreći su stradali Aleksandra Janković (43), Žikica Jaknković (47), Verica Rašić (42) i četrnaestogodišnji dječak N. R. U nesreći je ozlijeđen suvozač Dragan Vučićević (28)