Župan Božo Galić sudjelovao obilježavanju 15 godina članstva Poljske u EU

poznan, galić, zupan, poljska
Foto: VUSZ

POZNAN/VUKOVAR, Na poziv maršala Velikopoljskog vojvodstva Mareka Wozniaka, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sudjelovao je u poljskom gradu Poznanu u radu Okruglom stola pod nazivom „Europa sutra – kako učinkovito reagirati na izazove s kojima se suočava suvremena Europa nakon 2020.“, izvjestili su iz županijske uprave.

„Napravili smo veliki iskorak u privlačenju sredstava iz EU fondova. Bez obzira na tešku situaciju i odlazak ljudi, ipak stanovnici naše županije osjećaju boljitak Republike Hrvatske nakon ulaska u EU  jer smo naučili uz prijateljsku Velikopoljsku regiju provoditi razvojne projekte uz pomoć sredstava EU, što oni uspješno čine”, kazao je u prigodnom obraćanju župan Galić.

Tom prigodom župan Božo Galić je uručio maršalu Wozniaku dres hrvatske reprezentacije.

U poljskom gradu Poznan koji je središte Velikopoljskog vojvodstva, svečano se obilježava 15 godina ulaska Poljske u Europsku uniju te se održao sastanak Europskih regija partnera Velikopoljskog vojvodstva.

Vukovarsko-srijemska županija potpisala je Sporazum o suradnji s Velikopoljskim vojvodstvom 2013. godine, u kojem je suradnja usmjerena na mnoga područja, a najviše na razmjeni iskustava u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.