Incident u Muzeju grada Iloka: Gradonačelnica fizički nasrnula na ravnateljicu Muzeja?

Foto: Grad Ilok

ILOK, Prema pisanju Večernjeg lista danas je, nešto poslije 14 sati, došlo do incidenta u Muzeju grada Iloka radi čega je pozvana i policija. Kako se navodi o tome što se dogodilo postoje dvije verzije, a policija će utvrditi što se zapravo dogodilo.

Prema jednoj verziji na ravnateljicu Muzeja Maju Barić, koja se danas vratila na posao poslije smjene od strane gradonačelnice Iloka, fizički je nasrnula gradonačelnica Iloka Marina Budimir. Barić se na posao vratila poslije presude suda i nakon odluke Gradskoga vijeća. Govori se da je u Muzeju bio sastanak poslije kojega je gradonačelnica uz zid pritisnula Barić i uhvatila je za lice. Barić se nije javila na telefonski poziv Večernjeg lista ali se u pozadini, dok je na telefonu bila jedna od zaposlenica, čuo njen uznemirujući glas.

Druga verzija je ona gradonačelnice Marine Budimir koja kaže kako se nije ništa dogodilo i da ona poslije svega ne zna što da kaže. Prema njenim riječima u uredu ravnateljice održan je radni sastanak na kojem je, uz njih dvije, bila i vd. ravnateljica Muzeja. Budimir je rekla kako su razgovarale što i kako dalje poslije čega je vd. ravnateljica izašla iz ureda, a u njemu su ostale ona i ravnateljica te nastavili razgovarati sve do trenutka kada joj je rečeno da treba izaći napolje. Tvrdi da kada je izašla da joj je ravnateljica kazala kako ju je fizički napala kao i da je i prije nad njom vršila mobing. Napomenula je i kako ju je Maja Barić ranije prijavila DORH-u radi mobinga iako, kako je rekla, nije joj niti e-mail poslala.

Glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković rekao je za Večernji list kako je policiji prijavljeno remećenje javnog reda i mira u muzeju kao i da policijski službenici utvrđuju što se dogodilo. Najavio je i kako će policija, poslije obavljenih razgovora, izvijestiti javnost što se dogodilo.