Ivan Penava: Sramota me je radi ovakve Vlade RH, svaki novi dan te Vlade je izgubljen dan za Hrvatsku

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava govorio je danas o sve glasnijim pričama kako je vrijeme za značajniju rekonstrukciju Vlade RH koja je opterećena brojnim aferama.

„Sve to već predugo traje i sve to što se događa oko toga je sramota. Teško je i govoriti da su ministri u Vladi RH pod istragom DORH-a ali i da unatoč tome oni i danas obnašaju svoje dužnosti kao ministri. Svaki dan s ovakvom Vladom za Hrvatsku je izgubljen dan. Sve to nema smisla. Na ovakav način građanima se šalje pogrešna slika kao i da je radi kvota i koalicija na djelu politička trgovina. Svi ti ministri koji su pod istragama, ukoliko su krivi, trebali su već i završiti u zatvoru, a ne da se tolerira korupcija. Osobno ne želim živjeti u državi koju vode osumnjičenici DORH-a i Uskoka”, rekao je Penava.

Dodao je i kako ne vjeruje da bi bilo koji državni odvjetnik optužio nekoga od ministara ako nema čvrste dokaze jer zna da bi u tom slučaju bio bivši. Kazao je kako se Hrvatska, radi rada takvih ministara, svrstava u red najgorih država po kriminalu i korumpiranosti. Prozvao je i koalicijske partnere HDU-a koji podržavaju ovakav rad Vlade rekavši kako ih treba biti sramota te da je jedno politički se nadmudrivati, a nešto sasvim drugo skrivati i prikrivati korupciju. Prozvao je i SDSS rekavši kako se ta stranka, kako se pokazalo u slučaju oko potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, zalagala za 15 tvrtki dok običnih Srba nema nigdje.  

Imao je i poruku za građane koji su glasači HDZ-a rekavši kako tim ljudima, ako je njima u redu da su ministri po zatvorima, da u dvije godine u Zagrebu nije obnovljena niti jedna kuća, nisu u interesu Hrvatska i obični građani nego gledaju isključivo svoj interes.