Bernardić najavio predstavljanje plana Slavonija 2030.

Foto: SDP

BABINA GREDA, Na obilježavanju dana Općine Babina Greda, gdje je SDP na vlasti, kao gost bio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić zajedno s kandidatima stranke za izbore za Europski parlament Biljanom Borzan, Predragom Fredom Matićem i Toninom Piculom. Govoreći okupljenima Bernardić je tom prilikom najavio kako će SDP uskoro predstaviti svoj plan za oporavak i napredak Slavonije koji su nazvali Slavonija 2030.

„Radi se o planu za desetogodišnji razvoj Slavonije i Baranje. Cilj nam je kroz 10 godina osigurati da Slavonija bude bogata, uspješna i naseljena. To je moguće jer ako su se neke zemlje mogle potpuno izdići iz pepela nakon Drugog svjetskog rata, onda se može oporaviti i ovaj prekrasni dio naše zemlje. Treba nam puno rada i pravo vodstvo. Slijedi nam nastavak borbe. Dobro plaćen posao je najvažnija demografska mjera i to je jedna od stvari za koje ćemo se boriti. Budimo svjesni da uspjeh ovisi o nama samim“, rekao je Bernardić.

Dodao je i kako Slavonija može biti uspješna i postati lokomotiva Hrvatske. Kazao je i kako je danas Slavonija opustošena i ona je test za Hrvatsku.

„Kada Slavonija krene naprijed cijela Hrvatska će krenuti naprijed. Kada Slavonija uspije, cijela Hrvatska će uspjeti, rekao je Bernardić.