Braniteljskim i stradalničkim udrugama dodijeljeno više od 24 tisuće eura

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru održano je potpisivanje i podjela ugovora braniteljskim i stradalničkim udrugama kojima su dodijeljena sredstva za (su)financiranje aktivnosti i projekata, odnosno programa u sklopu Javnog natječaja – psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Vukovarsko – srijemska županija, kroz navedeni Javni poziv, potiče aktivnosti braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata u iznosu od 24.350,00 eura, a novčana sredstva podijelile su 32 udruge koje su ispunile sve potrebne administrativne provjere i propisane uvjete, izvijestili su iz Županije.

„Ugovori su potpisani s braniteljskim i stradalničkim, ali i svim udrugama koje se bave temama i ljudima koji su iznijeli teret Domovinskog rata. Nastojimo povećati sredstva svake godine i poticati korisnike da svoje programe rada obogate i što bolje prezentiraju, a mi ćemo im u tome pomoći“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši da ima još rezerviranih sredstava za one koji nisu u sklopu ovog Javnog poziva ispunili tražene uvjete.

Zajedničkim aktivnostima korisnici potpora promiču vrijednosti Domovinskog rata, odaju počast svojim kolegama i prijateljima, obilježavaju važne godišnjice, educiraju se, bave sportom te pružaju psihosocijalnu podršku jedni drugima, kao i pomoć ljudima u zajednici kojima je ona potrebna.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija