Raspisan Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana mladim obiteljima

Foto: Novosti

VUKOVAR, Vukovarsko – srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko – srijemske županije za 2023. godinu. Kako stoji u natječaju ukupna planirana financijska sredstva za ovaj Javni poziv iznose 238.901,06 eura osiguranih u proračunu Vukovarsko – srijemske županije. Vukovarsko-srijemska županija će sufinancirati kupnju kuće ili stana u tri kategorije i to 1. kategorija u iznosu od 2.655,00 eura, 2. kategorija u iznosu od 3.982,00 eura i 3. kategorija u iznosu od 5.309,00 eura. Kategorije se odnose na gradove i općine gdje se kupuje nekretnina, a općine i gradovi su svrstani u kategorije sukladno podacima Državnog zavoda za statistiku, odnosno kategorizirani su prema broju pada stanovništva, broju rođenih i umrlih te prema indeksu razvijenosti gradova i općina.  Javni poziv je otvoren danom objave na internetskim stranicama Vukovarsko-srijemske županije (www.vusz.hr)  od 21. ožujka 2023. godine  do 21. travnja 2023. godine.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv odnosno korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije imaju prijavitelji koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  1. u trenutku prijave nisu stariji od 45 godina,
  2. prijavitelji i bračni ili izvanbračni drugovi i njihova djeca, životni partneri ili neformalni životni partneri i njihova djeca u vlasništvu/suvlasništvu nemaju stan ili kuću, osim stana/kuće koja je predmet ovog Javnog poziva.
  3. kupljena kuća ili stan na području Vukovarsko-srijemske županije
  4. nemaju duga na ime javnih davanja
  5. fizička osoba prodavatelj nekretnine ne smije biti u srodstvu s podnositeljem zahtjeva i članovima njegove obitelji do trećeg nasljednog reda u smislu Zakona o nasljeđivanju
  6. kupili kuću ili stan u 2022. godini  

Kompletan tekst Javnog poziva zainteresirani mogu pronaći na službenoj internet stranici Vukovarsko – srijemske županije https://www.vusz.hr/