Bosančić uzvraća na Kajkićeve optužbe: Lažima i obmanama ne ide se u kampanju po povjerenje naših građana

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Nakon što je kandidat Živog zida za vinkovačkog gradonačelnika Goran Kajkić na vlastitom Facebook profilu Kajkić Goran za Vinkovce | Facebook optužio gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića (HDZ) da dodjeljuje poslove bez javne nabave, s fokusom na obnovu ograde mosta u središtu grada, priopćenjem za javnost reagirali su iz Bana Josipa Jelačića 1.

“Budući da je kandidat Živog zida jučer istupio u javnost besmislenim lažima na račun rada gradske uprave i mene kao gradonačelnika Vinkovaca, zbog naših građana koje pokušava obmanuti primoran sam reagirati. LAŽ je da je ograda na mostu nabavljena direktnom pogodbom bez postupka javne nabave. Radovi na mostu ugovoreni su postupkom jednostavne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi gdje je od tri pristigle ponude odabrana najpovoljnija. LAŽ je da su radovi ugovoreni iznad procijenjene vrijednosti. Radovi za koje kandidat Živog zida tvrdi da su preplaćeni i da se mogu ugovoriti za 250.000,00 kn, ugovoreni su za 264.350,00 kn. Ostatak ugovora o rekonstrukciji ograde starog mosta u iznosu 122.167,70 kn čine ostali obrtnički radovi koji obuhvaćaju pripremne radove, demontažu i uklanjanje, ličilačke radove te dobavu i montažu rasvjetnih tijela, a sve u skladu s troškovnikom i idejnim arhitektonskim rješenjem, koji je sastavni dio nabave. Grad se ne može voditi performansima, skečevima, pisanjima grafita, a transparentnost nije vješanje transparenata. Stojimo na raspolaganju svim građanima. Ukoliko vas zanimaju naši projekti sve je transparentno i možete doći u gradsku upravu te zatražiti na uvid cjelokupnu dokumentaciju svih projekata, što je i zakonom predviđeno.
Ubuduće se neću osvrtati na izricanje laži i obmana. Vođenje jednog grada,
pogotovo velikog grada poput Vinkovaca, puno je kompleksniji posao od pisanja grafita po javnim površinama. Pred nama je izazovno vrijeme i ozbiljni projekti, nemamo vremena za isprazne priče. Samo činjenice i konkretna rješenja. Lažima i obmanama ne ide se u kampanju po povjerenje naših građana”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića.