Bosančić: Ključevi pobjede u rukama su svih nas, budimo jedinstveni

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić, održao je konferenciju za novinare, na kojoj se obratio javnosti zahvalivši Vinkovčanima na savjesnoti i odgovornosti, a zdravstvenim djelatnicima na požrtvovanosti u borbi s pandemijom koronavirusa. Obraćanje donosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

svakodnevni apeli stožera i epidemiologa došli su do vaših domova i upravo radi toga toliko dugo smo se uspjeli othrvati globalnoj situaciji s brojem oboljelih, no nažalost i naša županija posljednjih dana bilježi rast oboljelih od virusa COVID-19.

Hrvatska upravo ulazi u najkritičniju fazu borbe protiv koronavirusa i sudjelovanje svih nas u toj borbi ključna je stvar. Poruke epidemiologa su kratke i jasne u ovoj borbi protiv širenja zaraze: izbjegavajte kontakte, ostanite u svojim domovima te zaštitite starije i bolesne. Ostanite u svojim domovima i izlazite samo u slučaju osnovnih životnih potreba: odlaska na posao, u trgovinu ili ljekarnu. Posebno apeliram na naše starije sugrađane koji su najrizičnija skupina da ne izlaze iz svojih domova, a mlađe sugrađane molim da opskrbe starije sa svime što im je potrebno. Ukoliko je nekome potrebna pomoć može se obratiti i na naš telefon 032/337-200 koji je otvoren od 0 do 24h za građane Vinkovaca.

Vjerujem da su ovi dani napeti i puni neizvjesnosti za sve nas, ali ovim putem zahvaljujem vam svima na savjesnosti i odgovornosti. Prazne ulice grada pokazale su kako ste naše apele i upute shvatili ozbiljno i odlučili sačuvati svoje zdravlje, zdravlje vaših najmilijih, ali i zdravlje cijele naše zajednice. Pridržavanjem svih danih uputa direktno pružate podršku zdravstvenom sustavu i prema mišljenju stručnjaka pridonosite velikoj vjerojatnosti suzbijanja širenja virusa unutar 4-6 tjedana i postupnog smanjivanja mjera izolacije.

Budimo ujedinjeni kao što smo uvijek bili kada je potrebno. Apeliram na sve da ostanete pribrani i mirni, ne dopustite panici i strahu da zamjeni mir u vašim domovima. Iskoristite ovo vrijeme izolacije za druženje s vašim ukućanima koje vam je dosad bilo ograničeno radi brojnih obveza. Posvetite se svemu onome što volite, a što inače ne stižete radi poslovnih i drugih obveza. Pročitajte dobru knjigu, pogledajte kazališnu predstavu ili film u ugodnosti svoga doma.

Opet koristim priliku da se obratim svima vama koji aktivno vodite borbu protiv širenja koronavirusa. Hrvatska je bogata zemlja radi velikih srca ljudi koji žive u njoj! Zahvaljujem liječnicima, medicinskom osoblju i ostalom tehničkom osoblju unutar zdravstvenog sustava. Zahvaljujem svim zaposlenicima u privatnom sektoru koji svojim radom opskrbljuju sve naše građane. Zahvaljujem svima vama koji ste sukladno uputama prilagodili svoje životne navike trenutnoj situaciji, a isto tako još jednom apel ide i prema osobama kojima su propisane mjera samoizolacije da se njih i pridržavaju kako ne bi doveli u pitanje svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih najmilijih koji su kršenjem mjera zapravo i najugroženiji.

Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca stoji vam na raspolaganju tijekom cijeloga dana, a sve što radimo, radimo za dobro svih nas.

Ključevi pobjede u rukama su svih nas! Ostanite mi zdravi!

Vaš gradonačelnik

Ivan Bosančić