PIK Vinkovci otkupljvati će proizvode malih proizvođača i plasirati ih u Konzumu

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PIK Vinkovci započinje s projektom otkupa poljoprivrednih proizvoda od strane poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske koje će potom plasirati u Konzumu.

PIK Vinkovci će tako otkupljivati lubenicu, kupus, mladi krumpir, dinju, krastavac, salatu kristal, kelj, poriluk, rajčicu, jabuke, tikvice, crveni kupus, grožđe, tikve, šparoge, peršin, blitvu, luk, papriku, šljivu, celer, breskvu, nektarinu, krušku, češnjak, patlidžan, ciklu, marelicu, korabu, kukuruz šećerac, celer, trešnju, rotkvicu, mladi luk itd.

Kako mediji prenose PIK Vinkovci i Konzum sudjeluju inicijativi koju je pokrenula Fortenova grupa u suradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede. Cilj je pomoći malim proizvođačima da svoje proizvode prodaju plasirajući ih u maloprodajnu mrežu Konzuma. Plasman preuzetih proizvoda će se realizirati putem distributera koji će otkupljivati njihove proizvode pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete. Ističe se i kako će sav otkup voća i povrća realizirat se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi.

Prema skladišnim kapacitetima od ukupno 86.800 tona i kapacitetima za prijem robe u silose i sušenje, PIK Vinkovci plus d.o.o. ubraja se među najveće u Republici Hrvatskoj. PIK Vinkovci su jedna od vodećih kompanija na području Vukovarsko-srijemske županije koja obrađuje više od 5.000 hektara zemlje i zapošljava više od 500 radnika.

Svi zainteresirani mali poljoprivredni proizvođači i OPG-ovi u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu mogu kontaktirati PIK Vinkovce putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: otkup@pik-vinkovci.hr.