Blagdan Vinkova proslavljen i u Vupikovim vinogradima

VUKOVAR, Hladno i vjetrovito vrijeme nije niti ove godine spriječilo velik broj Vukovaraca i poslovnih partnera Vupika da se odazovu tradicionalnoj proslavi blagdana svetoga Vinka u Vupikovim vinogradima na Vučedolu.

“Proslava blagdana svetoga Vinka u Vupiku je postala već tradicija.Taj blagdan predstavlja početak vinogradarske godine ali mi bi smo željeli da to bude početak cjelokupne naše proizvodnje koji će nam donijeti dobar urod. Prošla, 2015. po naturalnim pokazateljma bila je u svakom pogledu uspješna za Vupik“, kazao je direktor Vupika Goran Miličević.

Po njegovim riječima, s obzirom da obavlja i otkup grožđa od manjih poljoprivrednika te uvozi vino iz Makedonije, Vupik je 2015. godine prodao 5, a proizveo 2 milijuna litara vina dok plan za 2016. predviđa ukupnu prodaju 5,5 milijuna litara vina. Također je naveo kako je Agrokor u sklopu kojega posluje Vupik, do sada u Vupik uložio 650 milijuna kuna.

Božji blagoslov na vinograde i vinogradare zazvao je župnik i gvardijan vukovarskog Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić, a goste i uzvanike pozdravili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček poželjevši Vupiku nova ulaganja.

Program je nastavljen uz gastronomske specijalitete i Vupikova vina. Na vatri na otvorenom pekle su se kobasica i slanina, za dobru zabavu pobrinuli su tamburaši, a svoj obol dale su i snaše pekući ukusne lepinjice.

PRESS 032