Načelnik Općine Tompojevci Tomislav Panenić novi ministar gospodarstva

TOMPOJEVCI, Potvrdom u Hrvatskom saboru Tomislav Panenić (43), dosadašnji načelnik Općine Tompojevci u Vukovarsko-srijemskoj županiji i jedan od čelnika Mosta na prošlim izborima, postao je novi ministar gospodarstva u Vladi RH. Panenić će tako, suprotno očekivanjima, biti jedini ministar u novoj Vladi iz Vukovarsko-srijemske županije. Ranije su se po medijima pojavile i najave kako bi u novoj Vladi moglo se naći mjesta i za neke kadrove s liste Domoljubne koalicije. Prije svih spominjala su se imena Bože Galića i Tomislava Čuljka.

Kada je riječ o Paneniću radi se o osobi koja je godinama radila kao voditelj razvojne agencije Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, a od 2007. do 2010. bio je vukovarsko-srijemski koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja. U svojoj karijeri pripremao je više od 50 projekata vrijednih preko 100 milijuna kuna koji su financirani iz fondova EU, svjetske banke i drugih međunarodnih organizacija. Projekt navodnjavanja Općine Tompojevci, zajedno s Općinom Lovas, koji je vodio Panenić, proglašen je najuspješnijim lokalnim EU projektom od 2012. do 2014. godine.

„Nadam se da ćemo uspješno surađivati i da ćemo pomoći i drugim resorima i da ćemo biti potpora naporima da gospodarstvo Hrvatske postane probitačno i konkurentno“, rekao je Panenić prilikom predstavljanja u Mostu.

Načelnik Općine Tompojevci postao je na lokalnim izborima 2013. godine kada je pobijedio kao neovisni kandidat za načelnika. Općinu Tompojevci čini pet sela koja ukupno imaju oko 1.500 stanovnika. Godišnji općinski proračun iznosi oko pet milijuna kuna.

PRESS 032