BIC Vukovar – prilika za mlade poduzetnike

VUKOVAR, Sredinom idućeg mjeseca, nakon provedenoga javnoga natječaja, prvi mladi poduzetnici moći će početi poslovati u BIC – Poduzetničkom inkubatoru Vukovar. Poduzetnici, pri čemu se računa prije svega na mlade, imati će priliku tri godine poslovati unutar poduzetničkog inkubatora koji je izgrađen i opremljen unutar Gospodarske zone Vukovar. Te tri godine poduzetnici će imat iz pogodnosti unutar inkubatora među kojima je većina njih besplatna. Na taj način građani se žele potaknuti na pokretanje svojih tvrtki i realizaciju ideja, a isto tako i dati mogućnost za poslovanje onima koji nemaju inicijalna sredstva za poslovne prostire, režije… Upravo na to je ukazao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napominjući da će taj problem biti riješen kroz ovaj projekt.

„Oni će u poduzetničkom inkubatoru moći biti tijekom tri godine za vrijeme kojih će steći neophodno iskustvo i znanje, a i tvrtka će im stati na noge. Kada postane stabilna izlazi van iz inkubatora i odlazi u dalji normalan ciklus“, rekao Penava.

U okviru projekta, koji je trajao 20 mjeseci vrijedan je preko 900.000 eura, izrađena je i opremljena hala površine 1125 kvadrata.

kojega je obnovljena i opremljena hala površine 1125 kvadrata, a koji će moći koristiti poduzetnici početnici. Unutar inkubatora uređeno je deset poslovnih prostora za poduzetnike početnike, pred-inkubacijski prostor s deset radnih mjesta, coworking prostor, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu, ured za upravu, čajnu kuhinju i portirnicu. Uz to korisnicima poslovnog inkubatora nudi se i niz drugih besplatnih sadržaja koji će im biti korisni tijekom svakodnevnog poslovanja. . Poduzetnički inkubator dio je kompleksa Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar koji u svom sastavu osim Poduzetničkog inkubatora ima još tri centra: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva i Edukacijski centar, ukupne površine 9700 kvadrata.

IVAN MATIĆ